Sous-vide – Flæskesteg – Krogmodnet
Prep time
10
minutesCooking time
5
hoursKrogmodnet Flæskesteg… Du skal en tur til slagteren og glem så alt om det stressede kød du kan købe i supermarkedet.
Krogmodnet flæskesteg skal have samme temperatur som konsum flæskesteg men skal have lidt kortere tid. Vi anbefaler 5 timer til krogmodnet og 6 til konsum flæskesteg.
Ingredienser
Krogmodnet flæskesteg.
5 – 6 Laurbær.
Lidt smør.
Salt & friskkværnet Peber.
Opskrift
- Skær sværen af stegen. Svær laves separat.
- Fjern overskydende fedt. Der skal være 2-3 mm tilbage i pænt jævnt lag.
- Skær riller i fedtet som var der stadig svær på.
- Drys med salt og friskkværnet peber.
- Put den i sous vide posen og tilsæt laurbær bladend samt 3-4 klatter smør.
- Klargør Sous-vide til 59 grader.
- Vakkuminer posen og tilbered Sous-vide i 5 timer.
- Pak stegen ud. Gæm væden til sovsen.
- Grill stegen over kul ved indirekte/direkte varme. Man skal være i nærheden da den ikke må svitses for meget af flammerne (ca. 5 minutter til den har fået fin farve).
- Lad hvile et stykke tid og server.