Sous-vide Flæskesteg

Sous-vide – Flæskesteg – Krogmodnet

Recipe by admin
Prep time

10

minutes
Cooking time

5

hours 

Krogmodnet Flæskesteg… Du skal en tur til slagteren og glem så alt om det stressede kød du kan købe i supermarkedet.
Krogmodnet flæskesteg skal have samme temperatur som konsum flæskesteg men skal have lidt kortere tid. Vi anbefaler 5 timer til krogmodnet og 6 til konsum flæskesteg.

Ingredienser

  • Krogmodnet flæskesteg.

  • 5 – 6 Laurbær.

  • Lidt smør.

  • Salt & friskkværnet Peber.

Opskrift

  • Skær sværen af stegen. Svær laves separat.
  • Fjern overskydende fedt. Der skal være 2-3 mm tilbage i pænt jævnt lag.
  • Skær riller i fedtet som var der stadig svær på.
  • Drys med salt og friskkværnet peber.
  • Put den i sous vide posen og tilsæt laurbær bladend samt 3-4 klatter smør.
  • Klargør Sous-vide til 59 grader.
  • Vakkuminer posen og tilbered Sous-vide i 5 timer.
  • Pak stegen ud. Gæm væden til sovsen.
  • Grill stegen over kul ved indirekte/direkte varme. Man skal være i nærheden da den ikke må svitses for meget af flammerne (ca. 5 minutter til den har fået fin farve).
  • Lad hvile et stykke tid og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA ImageChange Image