Bitsches Fiskeret

Her er der en af de gamle fra skuffen. Oprindeligt er der tale om en opskrift fra Karolines Køkken, som dog er viderearbejdet.

Bitsches Fiskeret

Recipe by adminCourse: Ingen kategori
Servings

4-6

servings

Ingredienser

  • 2 1/2 dl. Tør hvidvin

  • 1 Laurbærblad

  • 2 spsk. Hakket Løg

  • 500g Torskefilet (eller lignende)

  • 150 – 200 g Rejer (1 pakke)

  • Krabbekød, humme og/ eller krebsehaler eller andet tilsvarende efter ønske.

  • 250 g Champignon

  • 2 1/2 dl. Kaffefløde

  • 2 tsk. Citronsaft.

  • 2-3 spsk. Revet ost (Til gratinering).

  • 2 Æggeblommer

  • 3 spsk. Smør (til opbagt sovs).

  • 2 spsk Smør (til gratinering).

  • 4 spsk. Mel.

  • 3 1/2 dl Fiskesuppe (Laves undervejs).

  • 2 spsk. Rasp.

  • Friskkværnet Peber.

  • Salt

Opskrift

  • Hak løg (1 pænt stort løg).
  • Skiv champignon.
  • Skær torsken i regulære stykker (ikke for store).
  • Kog løg og krydderier i vinen (ca. 2 1/2 dl).
  • Tilsæt champignon til vindlandingen og lad det koge op.
  • Tilsæt torsken til vinblandingen og damp let til fisken netop bliver hvid (ca. 3-5min). Fisken skal blot ligge øverst og der skal ikke røres rundt.
  • Tag gryden fra varmen og si suppen fra og gem til senere.
  • Tag fisk, rejer og øvrigt skaldyr og fordel i en skål (eller flere små portions skåle).
  • Del champignon fra løg og laurbærblade så godt som muligt. Kun chanpignon skal bruges efterfølgende.
  • Fordel de frasorterede champignon i skålen (skålene) og bland forsigtigt så fisken ikke deler sig.
  • Pynt eventuelt med rejer og krebsehaler.
  • Herefter laves en opbagt sovs af resten af ingredienserne.
  • Smelt smør i en gryde (ca. 3 spsk.).
  • Pisk melet i smørret og lad det stege med lidt.
  • Tilsæt fiskesuppen, fløde, citron. Sovsen skal ikke være alt for tyk, da den skal kunne flyde sammen med fisk og skaldyr.
  • Tilsæt lidt revet ost.
  • Smag til med salt og peber.
  • Lad svale lidt og leger derefter med æggeblommer.
  • Hæld sovsen over fisken.
  • Drys med rasp og lidt ost til pynt.
  • Toppes med lidt smørklatter inden gratineringen.
  • Sættes i ovnen 225 grader i 10-15 minutter til toppen bliver gylden.
  • Sever straks med godt flutes eller tilsvarende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA ImageChange Image