Her er der en af de gamle fra skuffen. Oprindeligt er der tale om en opskrift fra Karolines Køkken, som dog er viderearbejdet.
Servings
4-6
servingsIngredienser
2 1/2 dl. Tør hvidvin
1 Laurbærblad
2 spsk. Hakket Løg
500g Torskefilet (eller lignende)
150 – 200 g Rejer (1 pakke)
Krabbekød, humme og/ eller krebsehaler eller andet tilsvarende efter ønske.
250 g Champignon
2 1/2 dl. Kaffefløde
2 tsk. Citronsaft.
2-3 spsk. Revet ost (Til gratinering).
2 Æggeblommer
3 spsk. Smør (til opbagt sovs).
2 spsk Smør (til gratinering).
4 spsk. Mel.
3 1/2 dl Fiskesuppe (Laves undervejs).
2 spsk. Rasp.
Friskkværnet Peber.
Salt
Opskrift
- Hak løg (1 pænt stort løg).
- Skiv champignon.
- Skær torsken i regulære stykker (ikke for store).
- Kog løg og krydderier i vinen (ca. 2 1/2 dl).
- Tilsæt champignon til vindlandingen og lad det koge op.
- Tilsæt torsken til vinblandingen og damp let til fisken netop bliver hvid (ca. 3-5min). Fisken skal blot ligge øverst og der skal ikke røres rundt.
- Tag gryden fra varmen og si suppen fra og gem til senere.
- Tag fisk, rejer og øvrigt skaldyr og fordel i en skål (eller flere små portions skåle).
- Del champignon fra løg og laurbærblade så godt som muligt. Kun chanpignon skal bruges efterfølgende.
- Fordel de frasorterede champignon i skålen (skålene) og bland forsigtigt så fisken ikke deler sig.
- Pynt eventuelt med rejer og krebsehaler.
- Herefter laves en opbagt sovs af resten af ingredienserne.
- Smelt smør i en gryde (ca. 3 spsk.).
- Pisk melet i smørret og lad det stege med lidt.
- Tilsæt fiskesuppen, fløde, citron. Sovsen skal ikke være alt for tyk, da den skal kunne flyde sammen med fisk og skaldyr.
- Tilsæt lidt revet ost.
- Smag til med salt og peber.
- Lad svale lidt og leger derefter med æggeblommer.
- Hæld sovsen over fisken.
- Drys med rasp og lidt ost til pynt.
- Toppes med lidt smørklatter inden gratineringen.
- Sættes i ovnen 225 grader i 10-15 minutter til toppen bliver gylden.
- Sever straks med godt flutes eller tilsvarende