Her er der et bud på de nok bedste brunkager. Vi kalder dem vores “Gastro kager”.
Ovn tidBrunkager
Course: JulebagKlargøring
30
minutesOvn tid
7
minutesAntal
ca. 250
stkAntal
250
stkIngredienser
150g mandler – usmuttede
50g Sukat
50g Pomerans
50g Kandiseret Appelsinskal
275g blødt smør
100g lyst rørsukker
100g mørk muscovado sukker
1 1/2 dl sirup – Gerne rørsukker sirup
2-3 knvsp fint salt
4 tsk stødt kanel
1 1/2 tsk stødt kardemomme
1 1/2 tsk stødt nellike
1 tsk potaske
500g hvedemel
Opskrift
- Hak mandler (skal ikke smuttes) sukat, appelsin / pommerans i en foodprocesser uden at blve alt for fin.
- Rør smørret med div. sukker, salt og sirup til en jævn masse.
- Tilsæt de hakkede ingredienser samt de stødte krydderier og rør til massen atter er jævn
- Rør potasken i ca. 1 tsk koldt vand og tilsæt.
- Bland nu melet i. Pas på at massen ikke bliver for tør. Dejen skal være klæbrig.
- Del dejen i passende ens stykker som rulles til pølser med den ønskede kagediameter 5-6cm.
- Pak rullerne i madfolie. Herefter i køleskab til bagen efter hvor de kan skæres i skiver og bages.
- Lav rigeligt og frys rullerne.
- Skal skæres meget tyndt og ensartet for bedste resultat. Bedst med pålægsmaskine. ca. 1-2mm – Kniv – 3 på vores pålægsmaskine.
Kommentar
- Tip. Hold dejen kold når du skærer. Ellers går der kage i den. Så er der pauser, læg dejen på køl.
- Bages indtil de skifter farve til “lidt mørkere nød” 175 grader varmluft, ca 5-7 min. Hold øje, det går lige pludseligt stærkt!
- Thermomix TM6 – Hak ingredienserne: Tilsæt mandler, sukat, pomerans og appelsinskal i Thermomix-skålen, og hak på hastighed 5 i 2-3 sekunder. Juster, hvis det ønskes finere. Rør dejen: Tilsæt smør, begge sukkertyper, salt og sirup. Bland i 1 min på hastighed 4. Krydderier og mel: Tilsæt krydderier, potaske (opløst i koldt vand) og mel. Bland i 30 sekunder på hastighed 3, eller indtil jævn. Afkøling og bagning: Rul og afkøl dejen som angivet i den originale opskrift.