Brunkager

Her er der et bud på de nok bedste brunkager. Vi kalder dem vores “Gastro kager”.

Ovn tidBrunkager

Recipe by adminCourse: Julebag
Klargøring

30

minutes
Ovn tid

7

minutes
Antal

ca. 250

stk
Antal

250

stk

Ingredienser

  • 150g mandler – usmuttede

  • 50g Sukat

  • 50g Pomerans

  • 50g Kandiseret Appelsinskal

  • 275g blødt smør

  • 100g lyst rørsukker

  • 100g mørk muscovado sukker

  • 1 1/2 dl sirup – Gerne rørsukker sirup

  • 2-3 knvsp fint salt

  • 4 tsk stødt kanel

  • 1 1/2 tsk stødt kardemomme

  • 1 1/2 tsk stødt nellike

  • 1 tsk potaske

  • 500g hvedemel

Opskrift

  • Hak mandler (skal ikke smuttes) sukat, appelsin / pommerans i en foodprocesser uden at blve alt for fin.
  • Rør smørret med div. sukker, salt og sirup til en jævn masse.
  • Tilsæt de hakkede ingredienser samt de stødte krydderier og rør til massen atter er jævn
  • Rør potasken i ca. 1 tsk koldt vand og tilsæt.
  • Bland nu melet i. Pas på at massen ikke bliver for tør. Dejen skal være klæbrig.
  • Del dejen i passende ens stykker som rulles til pølser med den ønskede kagediameter 5-6cm.
  • Pak rullerne i madfolie. Herefter i køleskab til bagen efter hvor de kan skæres i skiver og bages.
  • Lav rigeligt og frys rullerne.
  • Skal skæres meget tyndt og ensartet for bedste resultat. Bedst med pålægsmaskine. ca. 1-2mm – Kniv – 3 på vores pålægsmaskine.

Kommentar

  • Tip. Hold dejen kold når du skærer. Ellers går der kage i den. Så er der pauser, læg dejen på køl.
  • Bages indtil de skifter farve til “lidt mørkere nød” 175 grader varmluft, ca 5-7 min. Hold øje, det går lige pludseligt stærkt!
  • Thermomix TM6 – Hak ingredienserne: Tilsæt mandler, sukat, pomerans og appelsinskal i Thermomix-skålen, og hak på hastighed 5 i 2-3 sekunder. Juster, hvis det ønskes finere. Rør dejen: Tilsæt smør, begge sukkertyper, salt og sirup. Bland i 1 min på hastighed 4. Krydderier og mel: Tilsæt krydderier, potaske (opløst i koldt vand) og mel. Bland i 30 sekunder på hastighed 3, eller indtil jævn. Afkøling og bagning: Rul og afkøl dejen som angivet i den originale opskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA ImageChange Image