Takket være Irma (RIP) og Nemlig.com, så kan man idag som almindelig hobbykok købe kanin i Danmark. Når jeg er i handler checker jeg altid om der er kanin, og er der det, så køber jeg ofte det hele. Kanin er nemlig en af mine livretter, og jeg vil gerne gøre hvad jeg kan for at Irma fortsætter med at have det på hylderne.
I Frankrig er “Lapin” meget almindelig; så almindelig at det ofte er nemmere at finde det på hylderne end kylling, og kanin fås i flere udskæringer. Herhjemme må vi dog nøjes med en standard udskæring i form af pakker med 1/2 kanin i hver, hvilket dog også er fint nok til de fleste retter.
1/2 pakke kanin plejer at være nok til to personer. Er man tre bør man have to pakker (en hel kanin).
Her følger min favoritopskrift på kanin. Det er en nem ret som dog kræver noget forberedelse. I bund og grund er den dog ikke sværere at lave end en lørdags-kylling.
Salmorejo Kanin
Retten stammer fra Spanien fra middelhavsområdet.
Salmorejo Kanin
Course: Kanin, KyllingDifficulty: Let2
servings30
minutes55
minutesIngredienser
1 pakke Kanin (Lapin) ca. 600 – 700g.
3 dl tør hvidvin
2 spsk sherryvineddike
Friske oregano kviste eller tørret oregano som alternativ.
2 Laurbærblade
1 kop hvedemel
1/2 dl olivenolie
175g hele skalotteløg (eller mere efter ønske).
2 et-feds hvidløg eller 4 almindelige fed
1 1/2 dl kyllingebouillon
1 chili af medium styrke
1 tsk. “almindelig” paprika
1 tsk. Stærk paprika.
evnt. 1/2 tsk røget paprika (Kend din paprika!).
Salt
Friskkværnet peber
Tilberedning
- Dagen før (eller 2-3 timer før hvis du har Vaccum) lægges kaninen i lage således:
Rens kaninen og skær den i mindre stykker. Deles ved alle led. Store stykker deles på midten. - Mariner kaninen
Bland hvidvin, eddike, oregano kviste og laurbær blade i en høj skål eller lignende.
Tilsæt kaninen og sørg for at denne er dækket af marinaden.
Stil beholderen i køleskabet og lad den trække til næste dag.
Hvis du har vacuum kan du klare dig med 2-3 timer. - Efter at kaninen har ligget i lage
- Tænd oven på 180 grader.
- Tag kaninen op og tør den af i køkkenrulle.
- Gem marinaden!
- Vend kaninen i mel blandet med salt og peber.
- Opvarm olie til stegning i en stor stegepande.
- Steg kaninstykkerne til de er gyldne på alle sider.
- Læg kaninen over i et stort ildfast fad.
- På samme pande steges de hele løg til de begynder at tage farve.
- Læg løgene over til kaninen.
- Steg hvidløg på panden.
- Tilsæt paprika og chili og steg det af.
- Tilsæt marinaden og kyllinge-bouillon.
- Kog blandingen op.
- Kog blandingen let ind og smag eventuelt til med ekstra paprika og sherry vineddike.
- Hæld blandingen over i det ildfaste fad.
- Dæk fadet med staniol.
- Sæt retten i ovnen i 45 min.
- Fjern folien og lad retten stå yderligere i ovnen i 10 minutter.
- Server retten med flutes eller tilsvarende brød.
Noter
- Den er klar når “sovsen” har en let cremet konsistens.
Fantastisk.
Har lavet denne ret igen.. igen…
Det er en god idé at have rigeligt med både væde og løg, men sørg for at det fordamper til sidst så sovsen tykkere lidt.
Det skal helst ikke være flydende.