Opdateres….
Det er vigtigt at have alle ting parat inden stegningen begynder!
Alt bliver først stegt lidt efter lidt og lagt i en stor skål før retten til slut færdiggøres.
Paella Valenciana
12
servings1
hour40
minutesIngredienser
Ingredienser (12 pers) – Pande 55-60 cm
2 dl Hvidvin
1,5 kg rensede muslinger
300 g bønner i mindre stykker
Olivenolie til stegning
2,5 kg Kyllinge overlår uden skind og ben, delt i pæne stykker
1,5 kg Svinemørbrad delt i pæn stykker
1 1/2 Kanin delt i pæne stykker (udben kun bryststykkerne)
900 g Store rejer, renset uden tarm. Behold halestump
3 Hakkede løg.
4 Hvidløg – Finthakket.
3 Store peberfrugter skåret i strimler.
6 modne tomater, Flåede og udkernede, Hakket i små tern
2 1/2 l Hønsebouillon – 2 til retten. 1/2 til reserve
ca 0,5 g Safrantråde – opblødt i Bouillon
800 g Paellaris (Bomba eller Valencia), skyllet for urenheder
600 g Chorizo i skiver – dvs. 3 pølser (Stærk, mild eller blandet)
250 g sorte oliven af god kvalitet
Salt
Peber
Paprika (Blanding af alm. mild paprika tilsat røget mild og røget stærk paprika efter smag – Pimenton Dulce Ahumado, Pimenton Picante Ahumadao) ca. 8..1..1
Opskrift
- Forberedelse (Kan laves i forvejen)
- Flå tomaterne og fjern kernerne.
- Hak tomaterne groft.
- Pil og hak løgene fint.
- Pil og knus hvidløgene
- Damp bønnerne i lidt vand i en gryde til netop møre.
- Lad bønnerne afkøle i iskoldt vand.
- Skær bønnerne i mindre stykker.
- Gem bønnerne til senere.
- Pil rejerne og fjern tarmen.
- Rens muslingerne og fjern de dårlige.
- Varm vinen i en stor gryde.
- Damp muslingerne i vinen når denne koger (5 – 10 min til de er åbne).
- Gem muslingerne i en skål til senere (muslinger der ikke har åbnet sig kasseres).
- Gem væden fra muslingerne!
- Klargør bouillon. Rigtig bouillon foretrækkes men “terninger” eller lignende kan anvendes (pas på saltet).
- Opblød safrantrådene i en dl. af den varme bouillon.
- Klargør (bland) paprika. God spansk paprika er godt her.
- Klargøring
- Drys kylling med salt og paprika.
- Drys svinekød med salt og paprika.
- Drys kanin med salt og paprika.
- Stegning
- Varm panden med middel varme og tilsæt olie til stegning.
- Steg pølsestykkerne til de er let gyldne (ikke hårde). Fjern dem herefter fra panden og flyt dem over i skålen.
- Steg kyllingen. Fjern dem herefter fra panden og flyt dem over i skålen.
- Steg svinekødet. Fjern dem herefter fra panden og flyt dem over i skålen.
- Steg kaninen. Fjern dem herefter fra panden og flyt dem over i skålen.
- Steg rejerne. Fjern dem herefter fra panden og flyt dem over i skålen.
- Resten forbliver herefter på panden!
- Steg løg og hvidløg til de er gyldne (ikke brune).
- Tilsæt peberfrugt og lad stege i ca. 3 minutter.
- Tilsæt tomat og lad dette tykne.
- Tilsæt ris og lad dem stege lidt med.
- Tilsæt 2l hønsekøds bouillon og bouillon med Safran.
- Tilsæt væden fra muslingerne.
- Lad koge op.
- Tilsæt alt det stegte fra skålen.
- Kog i 10 minutter og skru så ned for blusset.
- Kog 10-12 minutter. Vend hvert 3. minut.
- Bliver retten for tyk kan tilsættes ekstra væde (Bouillon eller lidt vand)
- Tilsæt bønnerne
- Fordel oliven.
- Fordel muslinger.
- Tildæk med stanniol.
- Lad hvile i 10 min under svag varme.
Kommentar
- Server med godt brød.