Paella Valenciana

Opdateres….
Det er vigtigt at have alle ting parat inden stegningen begynder!

Alt bliver først stegt lidt efter lidt og lagt i en stor skål før retten til slut færdiggøres.

Paella Valenciana

Recipe by admin
Servings

12

servings
Prep time

1

hour 
Cooking time

40

minutes

Ingredienser

  • Ingredienser (12 pers) – Pande 55-60 cm

  • 2 dl Hvidvin

  • 1,5 kg rensede muslinger

  • 300 g bønner i mindre stykker

  • Olivenolie til stegning

  • 2,5 kg Kyllinge overlår uden skind og ben, delt i pæne stykker

  • 1,5 kg Svinemørbrad delt i pæn stykker

  • 1 1/2 Kanin delt i pæne stykker (udben kun bryststykkerne)

  • 900 g Store rejer, renset uden tarm. Behold halestump

  • 3 Hakkede løg.

  • 4 Hvidløg – Finthakket.

  • 3 Store peberfrugter skåret i strimler.

  • 6 modne tomater, Flåede og udkernede, Hakket i små tern

  • 2 1/2 l Hønsebouillon – 2 til retten. 1/2 til reserve

  • ca 0,5 g Safrantråde – opblødt i Bouillon

  • 800 g Paellaris (Bomba eller Valencia), skyllet for urenheder

  • 600 g Chorizo i skiver – dvs. 3 pølser (Stærk, mild eller blandet)

  • 250 g sorte oliven af god kvalitet

  • Salt

  • Peber

  • Paprika (Blanding af alm. mild paprika tilsat røget mild og røget stærk paprika efter smag – Pimenton Dulce Ahumado, Pimenton Picante Ahumadao) ca. 8..1..1

Opskrift

  • Forberedelse (Kan laves i forvejen)
  • Flå tomaterne og fjern kernerne.
  • Hak tomaterne groft.
  • Pil og hak løgene fint.
  • Pil og knus hvidløgene
  • Damp bønnerne i lidt vand i en gryde til netop møre.
  • Lad bønnerne afkøle i iskoldt vand.
  • Skær bønnerne i mindre stykker.
  • Gem bønnerne til senere.
  • Pil rejerne og fjern tarmen.
  • Rens muslingerne og fjern de dårlige.
  • Varm vinen i en stor gryde.
  • Damp muslingerne i vinen når denne koger (5 – 10 min til de er åbne).
  • Gem muslingerne i en skål til senere (muslinger der ikke har åbnet sig kasseres).
  • Gem væden fra muslingerne!
  • Klargør bouillon. Rigtig bouillon foretrækkes men “terninger” eller lignende kan anvendes (pas på saltet).
  • Opblød safrantrådene i en dl. af den varme bouillon.
  • Klargør (bland) paprika. God spansk paprika er godt her.
  • Klargøring
  • Drys kylling med salt og paprika.
  • Drys svinekød med salt og paprika.
  • Drys kanin med salt og paprika.
  • Stegning
  • Varm panden med middel varme og tilsæt olie til stegning.
  • Steg pølsestykkerne til de er let gyldne (ikke hårde). Fjern dem herefter fra panden og flyt dem over i skålen.
  • Steg kyllingen. Fjern dem herefter fra panden og flyt dem over i skålen.
  • Steg svinekødet. Fjern dem herefter fra panden og flyt dem over i skålen.
  • Steg kaninen. Fjern dem herefter fra panden og flyt dem over i skålen.
  • Steg rejerne. Fjern dem herefter fra panden og flyt dem over i skålen.
  • Resten forbliver herefter på panden!
  • Steg løg og hvidløg til de er gyldne (ikke brune).
  • Tilsæt peberfrugt og lad stege i ca. 3 minutter.
  • Tilsæt tomat og lad dette tykne.
  • Tilsæt ris og lad dem stege lidt med.
  • Tilsæt 2l hønsekøds bouillon og bouillon med Safran.
  • Tilsæt væden fra muslingerne.
  • Lad koge op.
  • Tilsæt alt det stegte fra skålen.
  • Kog i 10 minutter og skru så ned for blusset.
  • Kog 10-12 minutter. Vend hvert 3. minut.
  • Bliver retten for tyk kan tilsættes ekstra væde (Bouillon eller lidt vand)
  • Tilsæt bønnerne
  • Fordel oliven.
  • Fordel muslinger.
  • Tildæk med stanniol.
  • Lad hvile i 10 min under svag varme.

Kommentar

  • Server med godt brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA ImageChange Image