Hvad enten du skal have noget godt på tapas bordet eller noget nemt på campingturen, så bør du prøve denne ret.
Tortilla med Cherizo og Cheddar
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesIngredienser
120g chorizo i tynde skiver
500g små kartofler i tynde skiver
100g revet cheddar ost.
2 salatløg, halveret og skåret i tynde skiver.
6 æg.
1 bundt bredbladet persille, hakket.
Salt og peber.
Olivenolie.
Opskrift
- Opvarm en stegepande med lidt olivenolie.
- Steg pølserne til de er gyldne men ikke hårde.
- Lad pølserne afdryppe på køkkenrulle men gem olien.
- Tilsæt lidt mere olie på panden.
- Tilsæt kartoffel- og løgskiver og steg dem i omkring 4 minutter ved god varme.
- øgene må ikke blive brune.
- æg låg på stegepanden og skru ned på lavt blus.
- Lad det simre i ca. 30 minutter. Rør af og til så det ikke brænder på.
- mellemtiden piskes æggene i en skål.
- Bland ost, ristet chorizo og hakket persille i æggemassen.
- Tilsæt friskkværnet sort peber samt salt.
- år kartoflerne er møre, tilsættes kartoflerne til æggeblandingen, og det hele blandes forsigtigt sammen.
- Panden tørres af og klargøres med ny olie.
- år denne atter er varm hældes æggeblandingen på panden.
- Fordel indholdet med en palet så chorizo og andet fyld er jævnt fordelt.
- Steg under låg (eller alu-folie) ved svag varme til æggemassen er fast.
- Herefter kan tortillaen serveres, men bliver dog ekstra lækker med en afsluttende gratinering i ovn i 3-5 minutter til overfladen begynder at tage farve.
Kommentar
- Serveres varm eller kold (hvis der er noget tilbage).